01.01.2012.

ВРЕМЕ НЕНАСИЉА

Удружење грађана „Трачак“ је током протеклих 6 месеци реализовало пројекат „Време ненасиља“ у који је укључено 2.500 малишана из Новог Сада. Пројекат се реализује уз помоћ фондова Програма децентрализоване сарадње Министарства спољних послова Републике Италије „Подршка политици за децу и младе“, у сарадњи са Регијом Емилија Ромања и Аутономном Регијом Фриули Венеција Ђулија. Програм подржава Градска управа за социјалну и дечију заштиту која је остварила везу између УГ „Трачак“ и донатора.
Основни циљ пројекта је превенција вршњачког насиља, уз специфичан циљ: оснаживање деце да препознају ситуације насиља и да развију способност за ненасилно решавање сукоба између вршњака и у породици. Деца су током радионица на којима су учествовала прошла кратку обуку за ненасилну комуникацију, која је занимљива и прилагођена њиховом узрасту. Подсетили смо се тзв. «Жирафећег језика», који сви волимо да чујемо и којим сви знамо да се служимо, а то је језик љубави и саосећања.
У завршници пројекта „Време ненасиља“ који реализује Удружење грађана „Трачак“, деца из Основне школе „Никола Тесла у Новом Саду, одиграли су представу у оквиру вршњачког театра 21.12.2011. у свечаној сали школе.
Ауторка пројекта: Смиљана Лалић

Нема коментара:

Постави коментар