2. 6. 2009.

29. Јун - Међународни дан Дунава


Пројекат "Лепи, плави Дунав"
29. јун 2009. године на Штранду



Идеја о подизању свести грађана/ки Новог Сада (и шире) о неопходности смањења свакодневне употребе пластичних врећа се јавила услед све очигледнијих проблема који се јављају у вези са њиховом прекомереном и несавесном употребом.

Нажалост, велики број пластичног отпада заврши у рекама, међу којима је и Дунав. Ми не можемо да утичемо на недостатак система за пречишћавање отпадних вода, али можемо да утичемо на појединце да промене своје понашање. За дугорочно решење овог проблема није довољно само пронаћи начине за чишћење вода, већ је неопходно пре свега утицати на свест људи да до њиховог загађења не долази у толикој мери.

Ovo je идеја која је на конкурсу „Одговорни млади, одржива будућност“, расписаним од стране AIESEC- а, освојила грант у износу од хиљаду евра које је обезбедио Теленор.

Пројектне активности подразумевале су реализацију еко-радионица са децом у насељима која се налазе на обали реке Дунав, као и акцију коју ћемо организовати у сарадњи са ЈВП „Воде Војводине“ уз подршку ЈКП „Градско зеленило“ на Дан Дунава, 29. јуна 2009. године. Акција је одржана на Штранду, и том приликом су изложени најлепши дечији радови (украшене платнене вреће) које су посетиоци могли да купе. Награде за најлепше радове, у виду садница, обезбедио је расадник „Green- in“.




Нема коментара:

Постави коментар